Hírek

Gyárlátogatás! 2014. Szeptember 3.

First functioning prototype

Néhány héttel ezelőtt találkoztunk egy üveggyár vezetőjével, aki egy nagyon érdekes lehetőséget mutatott nekünk. Ez egy speciális üveg, ami vezeti a fényt és úgy tűnik a további elvárásainknak is megfelel. Hát nem lenne csodás egy üvegből készült TechPOT?
A múlthéten látogatást tettünk az üveggyárban, hogy megnézzük hogyan készítenek üvegből virágcserepet. A polikarbonátból készült cserepek mellett exkluzív, üvegből készült TechPOT-okat is elő fogunk állíttatni, melynek minden egyes darabját kézzel készítik.
Már várjuk a legújabb, üvegből készült TechPOT prototípusunkat.
Rendkívül érdekes élmény volt és már nagyon izgatottak vagyunk!

Az első formatervezett TechPOT! 2014. Július 30.

First functioning prototype

Itt az első, gipszből készült, formatervezett TechPOT. Ez egyelőre még csak egy modell, de hamarosan meglesz a legújabb prototípusunk is.

A kezünkben tartjuk az első TechPOT-ot! 2014. Június 7.

First functioning prototype

A TechPOT különleges formájának kialakításához szükséges egy egyedi fröccsöntő szerszám elkészítése, ami alacsony darabszámnál jelentős költségeket von maga után. Jelenleg csak arra volt szükségünk, hogy megtudjuk megfelelően működik-e az intelligens cserepünk, ezért ilyen egyszerű az első prototípusunk.
Már majdnem kész a TechPOT, azonban még tartogatunk néhány ötletet az újabb verziókhoz!

Elérkeztünk az építéshez és a prototípus teszteléséhez! 2014. Április 30.

We’re in the middle of testing

Végül az anyagok és szenzorok tesztelésén van a fő hangsúly. Az első prototípus létrehozásán dolgozunk, ami jobban halad mint képzelni mertük. Meg szeretnénk tudni, hogy hány darabot tudunk egyszerre rendelni, illetve hogy hogyan tudjuk kiváló minőségben de mégis költséghatékony módon előállítani termékünket.

A rendszer működése 2014. Február 24.

TechPOT system’s diagram

Ezen a linken letölthető az a diagram, amely bemutatja hogyan működik az IT rendszer a háttérben.

Ez a XXI. század! Lépjen kapcsolatba növényével, a telefonján! 2014. Január 16.

Visualization of the mobile application

Habár még nem tudjuk megadni annak a lehetőségét, hogy virágával beszélgessen, de gondoskodunk róla, hogy interaktívan kapcsolatot tarthasson vele.
Lehet, hogy furcsán hangzik, pedig valójában nagyon egyszerű a TechPOT applikációjával, ami értesítést vagy e-mailt küld Önnek. A telefonján, tabletjén vagy számítógépén figyelemmel követheti virága életét. Ennek tökéletesítésén folyamatosan dolgozunk, olyan fejlesztések mellett mint a biztonsági rendszer, amely nagy lehetőségeket rejt magában.

Elektronikus technológia cserépben! 2013. November 10.

We’re testing the soil moisture measurement

A TechPOT működésének támogatásához, szeretnénk egy növény adatbázist tartalmazó szervert létrehozni, ami minden típusú növényt, azok szükségleteivel együtt tartalmaz. Több száz növény van a földünkön és mindegyiknek eltérő gondoskodásra van szüksége. A TechPOT-on keresztül most lehetősége nyílik megérteni a növényeit. Az egyik legfontosabb tényező az ideális vízmennyiség, a megfelelő fényerő, az optimális hőmérséklet és a helyes növény táplálás. A TechPOT tartalmazni fog hőmérséklet és fényerősség mérőt, különböző színben világító LED lámpákat, WiFi kapcsolatot, mozgás érzékelőt és elérhető lesz egy nagyszerű applikáció mellyel hozzáférhetővé válik a növényadatbázis.

Megtaláltuk az anyagot! 2013. Szeptember 27.

The special polycarbonate when it’s illuminated by LED lights

Igazán nehéz volt megtalálni azt az anyagot ami lehetővé teszi, hogy elérhessük célunkat, hiszen egyszerre kell vízállónak és tartósnak lennie miközben vezeti a fényt. Azonban mi sosem adtuk fel! Ennek eredményeként, néhány napja találkoztunk egy műanyaggyár vezetőjével, aki egy hihetetlen megoldást mutatott nekünk. A megbeszélésen egy speciális polikarbonátot ismerhettünk meg. Legelőször meg kellett bizonyosodnunk róla, hogy az anyag megfelel minden elvárásunknak, illetve kivitelezhető-e, hogy a műanyagból készült cserépbe beépítsük az elektronikai rendszert. Ezt követően számos tesztelést végeztünk, mikor végre felismertük, hogy a tökéletes anyagot tartjuk a kezünkben.
Hihetetlen ez a hír! Elérjük az álmainkat!

Megvan a név! 2013. Július 3.

The perfect/ TechPot’s name and logo

TechPOT-nak neveztük el a termékünket, ami tulajdonképpen a Technological Pot (technológiai cserép) rövidítése.
Szerintünk nagyon jól hangzik és könnyen megjegyezhető. Reméljük, hogy a jövőbeli vásárlóink is szeretni fogják!

Kreatívak vagyunk... 2013. Június 18.

The results of our brainstorming.

Az elképzeléseink kezdenek alakot ölteni, pedig még csak az ötletgyűjtés felénél járunk. Olyan virágcserepet szeretnénk létrehozni, ami egyszerre elegáns és remekül működik, ehhez pedig egy nagyszerű és dögös formatervet dolgoztunk ki. Napjainkban a jó design az egész világon elvárás és ahogy a legtöbb ember, mi is imádjuk a csinos és modern dolgokat.
Szerintünk remekül néz ki és már nagyon izgatottak vagyunk!
Rendkívül fontos számunkra, hogy egy olyan modern megoldást találjunk amivel termékünk egyszerre lesz praktikus és megfizethető. A formaterv amit kitaláltunk egy különleges kialakítású cserépből és a hozzá tartozó tálcából áll, így lehetővé téve, hogy miközben öntözi növényét a cserép különböző színekben világítson. Egyszerű és látványos fénytechnikai megoldást találtunk a figyelmeztető funkció kivitelezéséhez. A cserép különböző színekben fog világítani a növény állapotától függően. Ha a virág bajban van (épp a pusztulás fenyegeti) a cserép pirosan fog világítani, ha szüksége van valamire akkor narancssárgán, ha pedig növénye boldog és egészséges a kaspó zöld fénye fogja a tudtára adni.

Van egy ötletünk... 2013. Május 21.

One of our selfless colleagues when he noticed that his flower didn’t take the heat as well as he did.

Péntek délután éppen a virágokat locsoltuk az irodában, egy hosszú, munkával teli hét végén. Annak ellenére, hogy az irodánk tele van önzetlen munkatársakkal, szomorúan vettük észre (ismét), hogy a (legújabb) Dáliánknak nem sikerült életben maradnia. Miután nem ez volt az első növény ami elpusztult nálunk, elkezdtünk gondolkodni.... Mi lenne ha, egy cserépbe épített technológia segítségével meg tudnánk előzni, hogy ez újra megtörténjen? Imádjuk a növényeinket és meg szeretnénk védeni őket! Hát így kezdett bele csapatunk egy hosszú és kreatív ötletelésbe.

Ha most előrendeli a TechPOT-ot, kollekciónk első darabjai közül, bevezető áron lesz Öné ez a szuper intelligens virágcserép, így jóval olcsóbban juthat hozzá mint a termék tényleges költsége.

Rendelje elő most!*

techPOT


*A fent említett előrendelés nem egy valós rendeléssel egyenértékű!