TechPOT az igazi jackPOT

First Techpot
A kezünkben tartjuk az első TechPot-ot! Elkészítettük az első prototípust, ami még nagyon egyszerű, de már működő elektronika van benne...
Önnel is előfordult már, hogy kedvenc növénye elpusztult? Nos... minden bizonnyal a legtöbbünkkel már igen, azonban megtaláltuk a tökéletes megoldást, amely segítségünkre lesz e mindennapi probléma megoldásában. Ez a TechPOT, az okos virágcserép.
A TechPOT a rendelkezésre álló, legfejlettebb technológia segítségével jött létre, ezáltal úttörő segítséget nyújt Önnek a növénydelem terén, hiszen megnöveli szeretett növényei élettartamát.
Képzeljen el egy átlagos virágcserepet. Most adjon hozzá egy különleges, még sosem látott megjelenést, amely összeköttetésben áll egy magasan fejlett szoftverrel. Ez nemcsak a növényeinek lesz hasznos, hanem Önnek és környezetének egyaránt. Hiszen minél több élettel teli növény övezi, annál több egészséges levegő veszi körül.
 
sbg sbg
point
line
Érzékelő
Érzékelők
Point
Point
Öntöző rendszer
line_1
Terminál
Point
line
Point
Színes LED lámpák
line_1
Point
line
Zárszerkezet
pot_body pot_terminal pot_bottom

TechPOT

bullet
Páratartalom és föld nedvesség mérő szenzor
bullet
Hőmérséklet mérő
bullet
Fényerősség mérő
bullet
Színes LED lámpák
bullet
Mozgásérzékelő
bullet
Biztonsági rendszer
bullet
WiFi kapcsolat
sketch-TechPOT

A Terv

A TechPOT-nak köszönhetően, nem kell többet nyugtalankodnia növényei egészsége miatt. Nincs több aggodalom amiatt, hogy növényei kiszáradnak vagy túl locsolja őket, hogy nem elegendő vagy épp túl sok napfénynek vannak kitéve esetleg nem a megfelelő szobahőmérsékleten tartja növényeit. A TechPOT használatával, a növényvédelem egy új dimenziója nyílik meg Ön előtt.

A TechPOT minden problémára megoldást kínál. Az egyedi igényeknek eleget téve, két különböző eljárással készülnek a cserepek, egy speciális polikarbonát felhasználásával, illetve egy különleges üveg megformálásával, melynek során minden egyes darabot kézzel készítenek. Mindkét anyag jellemzője, hogy vezetik a fényt, ezáltal az egész kaspót be fogják világítani a színes LED lámpák fényei. A növény állapotáról a különböző színek fognak jelzést adni. Abban az esetben, ha a TechPOT pirosan világít, növénye élete veszélyben forog; a narancssárga színnel jelzi, hogy virágának szüksége van valamire; míg ha zöld a kaspó Ön egy boldog növény tulajdonosa. Az eltérő színeket mindenki személyre szabottan állíthatja be. Az intelligens virágcserép mozgásérzékelővel is el van látva, így csak annyit kell tennie, hogy elsétál a kaspó előtt vagy megmozdítja kezét és a világítás egyből bekapcsol, hogy a LED lámpák színes fényei megmutassák van-e növényének szüksége valamire. Ez a rendszer gondoskodik virágcserepe hosszan tartó élettartamáról. A szenzoroknak és a különleges formatervezésnek köszönhetően, egyszerűen és eredményesen gondoskodhat növényéről, illetve megelőzheti a kialakuló problémákat. A TechPOT-tal növényét megöntözheti a cserép tetejéről, illetve a kaspóhoz tartozó tálcából egyaránt.

A Szoftver

A szoftver még nem teljesen kész. A TechPOT-ok egy növény adatbázissal állnak összeköttetésben, amely egyelőre még csak pár száz növény adatait, szükségleteit tartalmazza. Ezzel a rendszerrel teszteltük a prototípust, és természetesen folyamatosan bővítjük az adatbázisunkat, hogy minél több növény adataival rendelkezzen. Minden TechPOT-nak van egy egyedi azonosító száma, melynek segítségével a tulajdonosok regisztrálni tudják TechPOT-aikat. Ezt követően, a felhasználó be tudja állítani milyen típusú növényt tartalmaznak az egyes TechPOT-ok, így a virágok szükségleteiről mindig naprakészen tájékozódhat. A növények és a TechPOT-ok adatait MongoDB-ben tároljuk.

A TechPOT-ok továbbítják az információt a webszerver felé, ahol a kapcsolatot a NodeJS szerver dolgozza fel. Miközben ezt olvassa, éppen folyamatban van a webes felület kialakítása.

A TechPOT tulajdonosnak lehetősége nyílik ezen a felhasználói felületen, hogy megkapják az egyes szenzorok értékeit és beállítsák a számukra érdekes és szükséges értesítéseket, mint például a TechPOT jelző fényének színeit, e-maileket, a riasztó értékesítéseket, illetve a riasztási üzemmód ki és bekapcsolását.

Visualization of the mobile application

Ha most előrendeli a TechPOT-ot, kollekciónk első darabjai közül, bevezető áron lesz Öné ez a szuper intelligens virágcserép, így jóval olcsóbban juthat hozzá mint a termék tényleges költsége.

Rendelje elő most!*

techPOT


*A fent említett előrendelés nem egy valós rendeléssel egyenértékű!